perjantai 21. huhtikuuta 2017

San Zhi - ufotalot

Sanzhi- ufotalot

Sanzhi - ufotalot olivat joukko hylättyjä ja keskeneräisiä kapselitaloja Sanzhin alueella, New Taipei City:ssä Taiwanissa. Kylä tunnetaan myös nimellä Sanzhi Kapselitalot tai Sanzhi kapselikylä. Asunnot muistuttivat Futuro-taloja, jotka ovat suomalaisen arkkitehdin tekemiä ufon näköisiä muovitaloja. Alue jolla kapselitalot sijaitsivat kuului Hung Kuo Group:lle.


Sanzhi kapselikylä

Ufotaloja aloitettiin rakentamaan vuonna 1978. Kylän oli tarkotus olla lomakohteena pohjoisen rannikolla. Rakennuttajat olivat varmoja että meren rannalla oleva lomakohde houkuttelisi rahakkaita matkustelijoita. Kukapa nyt ei haluaisi hypätä altaaseen, jota ympäröi värikkäät ufotalot? Innostus kesti vain lyhyen aikaa. Useampi autokolari ja jopa itsemurha tapahtui kesken kapselitalojen rakentamisen, jotka aiheuttivat pahasti takapakkia projektille. Taikauskoiset paikalliset väittivät että alue, jolle ufotaloja oltiin rakentamassa, oli entinen hautausmaa. Kuulemma satoja hollantilaisia sotilaita oltiin haudattu alueelle. Lisäksi suuren lohikäärmepatsaan tuhoaminen tien leventämiseksi oli pahaenteistä. Vuoteen 1980 mennessä rakennuttajat keskeyttivät projektin.

Alueen piirrustukset tuhottiin. 1980 luvun loppupuolella arvostetusta futuristisesta kylästä oli tullut aavemainen paikka. Jossain vaiheessa alueelle ilmestyi seikkailunhaluisia nuoria kiertelemään ja kuvaamaan aavemaista kylää.

Harmillisesti vuonna 2010 Sanzhi-kapselikylä tuhottiin toisen lomakohteen tieltä pois.

rapistunut kapselitalo

alueelta löytyi myös liukumäkiä

alue näyttää hienolle ja erikoiselle, harmi että rakentaminen jäi kesken




Google Earthista napattu kuva, tuolla nurmialueella SanZhi-kapselikylä sijaitsi
Jos haluaa käydä itse etsimässä sen kartalta, alue löytyy koordinaateista 25.260775,121.477409



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Wet´n Wild Orlando

Wet´n Wild Orlando 1977-2016 Wet´n Wild Orlando oli Wet´n Wild -konsernin lippulaiva, sitä pidetään Amerikan ensimmäisenä vesipuisto...