maanantai 24. huhtikuuta 2017

Holy Land - USA

Alueesta teetetty postikortti


Holy Land (Pyhä Maa) oli nimensä mukaisesti oli uskonnollinen teemapuisto Waterburyssa, Connecticut:ssa Amerikassa. Alue oli 7,3 hehtaarin kokoinen. Puisto oli saanut inspiraationsa suoraan Raamatusta. Sielä oli kappeli, iso risti, kopioita katakombeista ja isrealilaisia kyliä. Puisto suljettiin asiakkailta vuonna 1984. Sulkeutumisen jälkeen puisto sai kärsiä pahasti vandalismista, lähes kaikki monumentit tuhottiin. Syyskuun 14.päivä 2014 alue avattiin jälleen yleisölle 30 vuoden tauon jälkeen.


Historiaa:
Puiston perusti katolilainen asianajaja nimeltä John Baptist Greco. Hän halusi luoda teemapuiston johon tulisi tärkeitä raamatullisia tapahtumia ja paikkoja, enimmäkseen Bethlehemin ja Jerusalemin tapahtumia. Puistoa alettiin rakentamaan vuonna 1955.
Bob Chinn, alueen puheenjohtaja kertoi New York Timesin haastattelussa näin: "John Creco oli erittäin uskovainen mies. Hän halusi tehdä puiston ihmisille ja tälle yhteisölle. Hän halusi, että puistossa voisivat käydä kaikki, ei väliä ihonvärillä tai rodulla. Greco toivoi että alueesta tulisi sellainen mihin ihmiset voisivat mennä istumaan ja rauhoittumaan."


Holy Land USA:n kopio Bethlehemistä

Muiden vetonaulojen lisäksi puistosta löytyi kopio Edenin Puutarhasta, Danielin leijonanluola sekä useita Jeesuksen elämään liittyviä tapahtumapaikkoja. Puiston keskipisteenä oli 17 metriä korkea risti, jossa luki Holy Land USA. 

Puisto oli erittäin suosittu 1960-1670 luvulla, sielä kävi 40 000 kävijää vuodessa. Greco sulki puiston vuonna 1984, hänen oli tarkoitus uusia sekä laajentaa puistoa, mutta suunnitelmat jäi kesken, sillä Greco kuoli 1986. Kiinteistön omistus siirtyi Filippini Sisters:lle. 

Paikkoja hajoitettu, maasto huonossa kunnossa

Puisto oli täynnä erilaisia rakennelmia

Kyltti imitoi hieman "Hollywood"-kylttiä

Sulkemisen jälkeen Holy Land USA vaipui huonoon kuntoon. Vaikka puisto ei ollut enää auki, se silti houkutteli kävijöitä paikalle. Vuonna 2002 Waterburyn Vierailukeskus sai yli 150 puhelua henkilöiltä jotka kyselivät ajo-ohjeita Holy Landiin. Roadside America-nettisivusto oli lisännyt Holy Landin heidän sivuilleen ja kehoittivat kävijöitä olemaan äärimmäisen varovaisia jos puistossa seikkailee.

Puiston tulevaisuudesta käytiin jatkuvaa väittelyä. Jotkut ehdottivat että puisto säilyisi sellaisenaan eräänlaisena kansantaide-puistona. Holy Landia yritettiin entisöidä, mutta se epäonnistui. On liikkunut huhuja että Filippini Sisters:t olivat käännyttäneet vapaaehtoisia sekä estelleet korjaajija entisöimästä aluetta. 


yksi puiston etapeista

Heinäkuussa 2010 puisto sai negatiivista huomiota mediassa. 16-vuotias tyttö, Cloe Ottman raiskattiin ja murhattiin Holy Land:ssä. Tämän myötä selvisi että puistossa edelleen kävi porukkaa, vaikka se olikin suljettu.
Vaikka puistoa ei saatu korjattua useista yrityksistä huolimatta, saatiin sielä silti jotain tehtyä. Poikapartio kävi korjaamassa vapaaehtoisesti puiston reunalla olevan "Holy Land USA"-kyltin ja puiston keskellä oleva iso risti vaihdettiin toiseen ristiin, joka oli ruostumatonta terästä. 


uuden ristin pystytys
Kesäkuun 20.päivänä 2013 pormestari Neil O´Leary sekä autokauppias Fred Blasius ostivat Holy Landin Filippini Sisters:ltä hintaan 350 000 dollaria. Uudet omistajat ilmoittivat että aikovat siistiä sekä elvyttää alueen uudelleen. Samana vuonna joulukuun 22.pvä uusi risti valaistiin. Aluetta on sen jälkeen siistitty kasvillisuudesta ja puista.


ilmakuva alueesta

Alueen koordinaatit ovat  41.547°N 73.030°W 

Loppuun alueella kuvattu video:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Wet´n Wild Orlando

Wet´n Wild Orlando 1977-2016 Wet´n Wild Orlando oli Wet´n Wild -konsernin lippulaiva, sitä pidetään Amerikan ensimmäisenä vesipuisto...