torstai 13. huhtikuuta 2017

Grossinger’s Catskill Resort And Hotel

Grossinger’s Catskill Resort And Hotel oli suurehko hotelli Catskillvuorilla, Libertyn kaupungissa lähellä New Yorkia. 

Historiaa


1900-luvulla Asher Selig Grossinger muutti perheineen New Yorkista Ferndaleen, Sullivanin kuntaan Catskillvuorille. He ostivat ihanan maalaistalon ja heidän aikomuksensa oli viljellä maata. Maa osoittautuikin huonoksi maaperäksi viljelyyn, joten he joutuivat tekemään suunnitelmat uusiksi. He päättivät ryhtyä hotellinpitäjiksi. Aluksi he vuokrasivat heidän ainutta ylimääräistä huonetta. Sinä kesänä asiakkaita oli 9 ja määrä vain kasvoi kuluvina vuosina, koska sana kulki eteenpäin. Ihmiset pitivät heidän vieraanvaraisuudesta sekä hyvästä ruuasta. Asherin vaimo, Malka vastasi keittiöstä ja heidän tytär Jennie Grossinger oli emäntänä. He antoivat kodilleen nimen "Longbrook Home". Vuonna 1919 he myivät talonsa ja ostivat isomman tilalle (40 hehtaarin tilan). Tämä oli se paikka missä hotelli vieläkin sijaitsee. Uusi talo sai nimekseen "Grossingers Terrace Hill House". Asher menehtyi vuonna 1931 ollessaan vain 63 vuotias. Vaimo Malka ja tytär Jennie jatkoivat hotellin ylläpitoa. 

Vuonna 1952 Grossingerit ansaitsivat paikan historiassa omistamalla ensimmäisen lomakohteen jossa käytettiin tekolunta lasketteluun. Samana vuonna Malka menehtyi ollessaan 81-vuotias. 


Grossinger´s Catskill Resort And Hotel

 
entinen hieno hotellihuone on nykyään tämän näköinen




allas vanhoina hyvinä aikoina
Perheen tytär Jennie oli erittäin pidetty hotellin asiakkaiden keskuudessa. Jennie kohteli jokaista asiakasta kuin perheenjäseniään ja muisti jopa heidän nimensä. Häntä pidettiin legendana Catskilleillä.

Vuoteen 1972 mennessä heidän hotellinsa oli kasvanut 40 hehtaarista 485 hehtaariin, he tarjosivat majoitusta jopa 150 000 asiakkaalle vuodessa. Hotellilla oli jopa oma kiitorata sekä postitoimisto. Samana vuonna rakastettu Jennie kuoli. Hotellin alamäki alkoi tämän jälkeen.

Hotelli ei ollut Jennien jälkeen enää entisensä, 1980 luvun alkupuolella Grossingerin hotelli ei enää kiinnostanut nuoria kävijöitä. 


allasalue nykyään
Elokuussa 1984, Grossingerin viimeisinä toimintavuosina, hotelli promotoi festivaalia, jossa juhlittiin Woodstockin 15-vuotis juhlapäivää.

Vuonna 1986 Grossingerin jälkeläiset (Jennien lapset) myivät hotellin yritykselle nimeltä Servico. Grossingerin hotelli ja piha-alueet suljettiin. Hotellin 71-vuotinen taival oli tullut tien päähän. Ainoastaan golf-kenttä jätettiin toimintaan. Golfclubin jäsenet kutsuivat viheriötä Isoksi G:ksi. Servico ei onnistunut avaamaan hotellia uudelleen  isojen korjauskustannusten vuoksi.
Useita vuosia myöhemmin, vuonna 2013 Louis Cappelli osti hotellin. Hän toivoo että kasinoja tulisi alueelle, jotta hän voisi avata hotellin uudelleen.

Aula


ruokailusali


baarituolit vielä paikoillaan, tiski puuttuu

ilmakuva hotellikompleksista


myös ulkona oli allas, vertailukuva ennen ja nyt

Hotelli löytyy koordinaateista: 41° 47′ 23.31″ N, 74° 43′ 43.55″ W


Loppuun hotellilla kuvattu video: 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Wet´n Wild Orlando

Wet´n Wild Orlando 1977-2016 Wet´n Wild Orlando oli Wet´n Wild -konsernin lippulaiva, sitä pidetään Amerikan ensimmäisenä vesipuisto...