tiistai 25. huhtikuuta 2017

Itsemurhametsä Aokigahara

Kulku metsään

Aokigahara tunnetaan myös nimeltä Suicide Forest (itsemurhametsä) tai Sea of Trees (Puumeri). Se on isohko metsä joka sijaitsee Japanissa Fuji-vuoren luoteen puoleisella puolella. Metsän läntinen reuna, missä on useita jäisiä luolia, on suosittu turistikohde sekä luokkaretkikohde. Jotkut kohdat Aokigahara:sta on todella tiheää ja huokoinen laava imee lähes kaiken äänen itseensä, joten metsä tarjoaa vierailijoilleen täydelliset olosuhteet eristäytyneisyyteen.

Aokigahara:lla on historiallinen maine, japanilainen mytologia uskoo että metsässä asuu kuolleiden henkiä. Viime vuosien aikana Aokigahara tuli kansanvälisesti tunnetuksi Japanin suosituimpana itsemurhapaikkana. Metsästä löytyy useita kylttejä jossa pyydetään mahdollista itsemurhaa miettivää henkilöä ajattelemaan perhettään/ystäviään sekä hakemaan apua, jotta he eivät tekisi sitä. Valitettavasti kaikki eivät näistä kieltokylteistä välittäneet.


kuvassa näkyy naru jota on jätetty merkkaamaan polkua

Metsän maaperä on enimmäkseen vulkaanista kiveä, mitä voi olla vaikea hajoittaa hakuilla tai lapioilla. Koska metsä on erittäin tiheää, patikoijat ovat alkaneet merkkaamaan heidän polkunsa teipillä tai narulla, jotta he eivät eksyisi metsään. Metsän ensimäinen kilometri on täynnä teippiä ja roskaa, vaikka viranomaiset ovat yrittäneet siivota niitä pois. Esimäisen kilometrin jälkeen metsä on paremmassa kunnossa. Jotkut väittävät että kompassit eivät toimi Aokigahara:ssa ollenkaan, mutta tämä ei pidä paikkaansa. Kompassin neula saattaa pyöriä jos sen osoittaa suoraan laavaa kohti, mutta muuten toimii ihan normaalisti.


Fuji-vuori ja sen kupeessa Aokigahara-metsä


Tiheät puut estävät auringonvalon pääsyn poluille
Vaikka Aokigahara onkin tunnetuin itsemurhapaikka Japanissa, tilastot silti kertovat että suurin osa hyppää mielummin vaikka junan alle, kuin uskaltautuu itsemurhametsään.
Vuonna 2003 metsästä löytyi jopa 105 ruumista, tämä on ennätysmäärä . Toiseksi eniten ruumiita oli vuonna 2002 jolloin löytyi 78 ruumista. 
Vuonna 2010 poliisit kertoivat yli 200 henkilön menneen metsään itsemurha-aikeissa. Heistä 54 tekivät sen.
Vuosittain ruumiita etsivät poliisit, vapaaehtoiset sekä metsän vartijat.


Ilmakuva, luoteessa näkyy Aokigahara ja alhaalla näkyy Fuji-vuoren huippu
Alueen koordinaatit  35° 28′ 12″ N138° 37′ 11″ E

Lopuksi metsässä kuvattu video:







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Wet´n Wild Orlando

Wet´n Wild Orlando 1977-2016 Wet´n Wild Orlando oli Wet´n Wild -konsernin lippulaiva, sitä pidetään Amerikan ensimmäisenä vesipuisto...