perjantai 28. huhtikuuta 2017

Disney´s Discovery Island

Discovery Island

Discovery Island on Bay Lake-kaupungissa, Floridassa oleva saari. Se sijaitsee Walt Disney World:n tontilla ja oli aikoinaan osa Disney Worldin huvipuistoa. Discovery Island oli avoinna yleisölle vuosina 1974-1999. Saarella vieraat pääsivät tarkkailemaan eläimiä ja lintuja. Saaren nimi oli aluksi Treasure Island (Aarresaari) mutta nimi muutettiin myöhemmin Discovery Islandiksi, jotta nimi kuvastaisi paremmin saaren teemaa. Saari lojuu edelleen hylättynä Walt Disney Worldin vieressä.


Historiaa

1900-luvun alussa saaren nimi oli "Raz-island", saaren nimi oli annettu saarella asuvan perheen sukunimen mukaan. 1930-luvun lopussa mies nimeltä Delmar "Radio Nick" Nicholson osti saaren ainoastaan 800 dollarilla. Nicholson nimesi saaren "Idle Bay Isle". Hän asui saarella noin 20 vuotta vaimonsa ja lemmikkikurjen kanssa.
Disney osti saaren vuonna 1965. Saaren hankinta oli Disneylle strateginen yrityskauppa myöhempää käyttöä varten. Alunperin saaresta suunniteltiin piraattiteemaista ja nimeksi oli tarkoitus tulla "Blackbeard´s Island". Rakentaminen vei lähes vuosikymmenen ja loppujen lopuksi siitä tulikin eläinpuisto. Ainoa piraattiteemainen esine oli kopio haaksirikkoutuneesta laivasta.

Saari avattiin 8. huhtikuuta 1974 nimellä Treasure Island, saari oltiin tehty villieläinten tarkkailupaikaksi. Saari kerkesi olemaan avoinna ainoastaan 2 vuotta, kunnes se suljettiin laajennusta varten. Nimi muutettiin laajennuksen jälkeen, koska eläintieteelliselle saarelle sopi paremmin nimi Discovery Island. Saarelta löytyi mm. upeita eksoottisia lintuja, tarkkailutorneja, rantoja sekä laguuneja.

alueen kartta
Discovery Island veti puoleensa suuret määrät turisteja ja saarella oli useita työntekijöitä. 
Kaikki hauska loppui silti aikanaan....Puisto suljettiin mysteerisesti vuonna 1999. Eläimet uudelleensijoitettiin Disneyn juuri avattuun Animal Kingdom-eläinpuistoon sekä myös muihin "ei-Disneyn omistuksessa" oleviin puistoihin. Oletetaan että Animal Kingdomin avaaminen vuonna 1998 vaikutti negatiivisesti Discovery Island:n kävijöihin. Ja myös se fakta että sinne pääsi ainoastaan veneellä, eivät kaikki jaksaneet enää vaivautua sinne asti.


Tällaisella lipulla pääsi aikoinaan Discovery Island-saarelle
Nykytilanne

Vuonna 2009 eräs sivusto väitti että saaresta aiotaan tehdä Lost-teemainen saari, mutta nämä väitteet olivat huijausta. Vaikkakin ihmisille selvisi että koko homma oli huijausta, Lost-sarjan tosifanit laittoivat netissä pystyyn vetoomuksen, jonka jopa Lost-sarjan tuottaja Damon Lindelof kävi allekirjoittamassa. Vetoomuksesta huolimatta saaresta ei ole vieläkään muunnettu Lost-teemaista. 

Discovery Island on edelleen sielä missä ennenkin, mutta se on täysin hylätty. Uskomme kuitenkin ettei Disney aio jättää saarta lojumaan tyhjilleen ikuisesti. Saarelle ei ole helppo päästä, joten sieltä ei löydy hirveästi kuva/videomateriaalia hylätyksi tultuaan.


tälle laiturille laiva toi suuret massat turisteja aikoinaan

eläinten häkkejä


Saari löytyy näistä koordinaareista: 28° 24′ 52″ N81° 34′ 1″ W
harvinainen video kuvattu saarella vielä kun se oli toiminnassa





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Wet´n Wild Orlando

Wet´n Wild Orlando 1977-2016 Wet´n Wild Orlando oli Wet´n Wild -konsernin lippulaiva, sitä pidetään Amerikan ensimmäisenä vesipuisto...