lauantai 20. elokuuta 2016

Okpo Land

Mustekala-tyylinen laite
Okpo Land sijaitsi Okpo-dong kaupungin laitamilla, Etelä Koreassa. Se oli 1990-luvun suosituin huvipuisto koko Aasiassa. Koska Okpo Land oli ainut huvipuisto koko Etelä-Korean saarella, nautti se täysin siemauksin suosiostaan. Puisto houkutteli kävijöitä ympäri maailman siihen aikaan suosittujen laitteiden vuoksi, kuten vuoristorata, sähköautot, maailmanpyörä ja viikinkilaiva.

Puiston suosio kuitenkin alkoi hiipumaan -90-luvun loppupuolella. Eräänä päivänä puistossa tapahtui onnettomuus ja 1 ihminen sai surmansa ankkajunassa, kun vaunu suistui raiteiltaan ja putosi maahan. Muut samassa vaunussa olleet loukkaantuivat vakavasti. Puiston omistaja ei koskaan pahoitellut asiaa, eikä kertonut mitä tapahtui. Surevat vanhemmat jäivät ilman vastauksia.
Asia kuitenkin unohdettiin ja puisto jatkoi normaalisti toimintaansa, mukaan lukien ankkajuna.

Vuoristorata


Joitakin vuosia myöhemmin tapahtui jälleen onnettomuus ja ankkajuna vaati toisen uhrinsa. Tällä kertaa vaunu hyppäsi pois raiteelta ja jäi roikkumaan väärinpäin raiteiden reunoille. Nuori tyttö lensi irti kovan tömähdyksen vuoksi, tippui alhaalla olevalle jalkakäytävälle ja kuoli. Okpo Land sulki ovensa normaalisti sinä iltana, eikä enää koskaan niitä avannut.

Tämän jälkeen omistaja katosi mystisesti. Laitteet, rakennukset, altaat - kaikki jätettiin niinkuin ne olivat olleet viimeisenä aukiolopäivänään. Jopa kaatunut vaunu jätettiin raiteiden reunoille roikkumaan. Ja siellä se roikkuikin, 12 vuotta.
Vuosien saatossa luonto otti puistossa vallan ja paikat rapistuivat pahasti.

puistossa oli myös uima-allas

pääsylippu

Tietysti viikinkilaiva löytyi myös
Tässä on se pahamaineinen ankkajuna, joka vei kahden ihmisen hengen

Vaunu jäi roikkumaan raiteille onnettomuuden jälkeen

HUOM! tämä on teeskentelty tilanne, kuvassa ei ole uhri. Eräs "urban explorer" halusi rekonstruoida tilanteen uudelleen

Puisto purettiin vuonna 2011 ja sen paikalle rakennettiin hotelleja. Okpo Landin omistajasta ei ole kuultu vielä tänäkään päivänä.

Lopuksi puistossa kuvattu video:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Wet´n Wild Orlando

Wet´n Wild Orlando 1977-2016 Wet´n Wild Orlando oli Wet´n Wild -konsernin lippulaiva, sitä pidetään Amerikan ensimmäisenä vesipuisto...