torstai 18. elokuuta 2016

Dadipark

Dadipark sijaitsi keskellä Dadizele-kaupunkia, Belgiassa. Se avattiin vuonna 1950 paikallisen pastorin Gaston Deewerin avustuksella. Se oli samassa sekä leikkipuisto että moderni huvipuisto. Se oli aikoinaan todella suosittu matkakohde ja joillekin se oli pyhiinvaelluspaikka. Perustajat halusivat tehdä puistosta helppopääsyisen ja edullisen, jotta kaikki voisivat nauttia puistosta. Puistoa reunusti Euroopan pisin riippusilta.

Vuonna 2000 puistossa tapahtui paha onnettomuus, kun pikkupoika menetti kätensä Nautic Jet-nimisessä laitteessa. Laitteessa lasketaan mäkeä alas pienellä "veneellä" ja alhaalla on hyppyri mistä vene lentää veteen.
Tapahtuman jälkeen monet kävijät alkoivat valittaa puiston turvallisuudesta ja sitä myöden alkoi puiston suosio hiipumaan. Vuonna 2002 puiston perustajat ilmoittivat sulkevansa Dadiparkin hetkeksi aikaa, jotta sielä saataisiin tehtyä korjauksia ja paranneltaisiin turvallisuutta. Remonttia ei koskaan tehty, eikä puisto koskaan enää auennut.

Vuonna 2004 useat eri sijoittajat olivat kiinnostuneita ostamaan puiston ja tekemään siitä nykyaikaisemman. Silti vuoteen 2011 mennessä mitään ei ollut tapahtunut ja sijoittajat alkoivat perääntymään suunnitelmistaan.

10 vuoden ajan puisto lojui hylättynä ja veti tietenkin nuorisoa puoleensa. Paikkoja hajotettiin ja graffitteja oli joka puolella. Puistosta löytyykin enemmän kuvia siltä ajalta kun se oli hylättynä, kun silloin kun se oli vielä auki.

Heinäkuussa vuonna 2012 puistoa alettiin purkamaan. Dadizelen kaupunki haluaisi tehdä alueelle urheilu-tai vaelluspuiston. Vieläkään ei ole varmaa mitä 11 hehtaarin alueelle tulee tapahtumaan.


Pitkä liukumäki


Puistoa ympäröivä riippusilta

Laitteet ovat rapistuneet

Sirkus ei enää lennä


Nautic Jet, laite missä poika menetti kätensä

Hylättynä näytti tältä



Laitteen allas-alue saastui pahasti vuosien saatossa

Lopuksi video puistosta:






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Wet´n Wild Orlando

Wet´n Wild Orlando 1977-2016 Wet´n Wild Orlando oli Wet´n Wild -konsernin lippulaiva, sitä pidetään Amerikan ensimmäisenä vesipuisto...