tiistai 16. toukokuuta 2017

Takakanonuma Greenland

Takakanonuma Greenland

Japanissa Fukushiman Prefektuurissa sijaitsi aikoinaan huvipuisto nimeltä Takakanonuma Greenland. Se sijaitsi Hobaran laitamilla, Date-nimisessä kaupungissa. Puistosta tiedetään hyvin vähän, koska se avoinna todella lyhyen aikaa. Sen tarkkaa osoitetta ei löydy mistään Japanin kartasta, mutta hylätyistä huvipuistoista kiinnostuneet ihmiset ovat löytäneet sen Google Earthista/Mapsista. 

Takakanonuma Greenland perustettiin vuonna 1973 ja suljettiin jo 2 vuoden päästä siitä. On huhuttu että puisto suljettiin sen vuoksi koska kävijöitä ei ollut tarpeeksi sekä osa laitteista kaipasi korjauksia. Paikalliset väittävät että puisto sulki ovensa koska sielä tapahtui useampi kuolemaan johtava onnettomuus. Ehkäpä puistoa korjattiin tai aikaa kului tarpeeksi kauan, että ihmiset unohtivat puistossa tapahtuneet onnettomuudet, sillä puisto avasi ovensa uudelleen vuonna 1986. Se taisteli suosiostaan suuremman puiston (Tokio Disneyland) kanssa huonolla menestyksellä. Vuonna 1999 se joutui luovuttamaan ja sulki tällä kertaa ovensa pysyvästi. 

karuselli

Sulkeutumisen jälkeen puisto jätettiin mädäntymään metsän keskelle. Urban explorer:it jotka ovat käyneet puistossa sen sulkeutumisen jälkeen, ovat ottaneet puistossa kuvia, joista huomaa kuinka huonossa kunnossa laitteet olivat. Maailmanpyörä sekä vuoristorata olivat täynnä ruostetta, sisäänkäynti oli pilattu graffitein sekä koko alue oli täynnä kasvillisuutta. Luultavasti tunnetuin piirre koko puistossa on se, että se on useinmiten usvan peittämä. Monet sanovatkin että puistossa on "Silent Hill"-tyylinen tunnelma.

Sony Entertaiment osti puiston myöhemmin ja käyttivät puistoa jossain heidän viihdeprojekteissa (peleissä ja kauhuleffoissa).
Tarkkaa ajankohtaa puiston purkamisesta ei löydy. Googlemaps:n street view kuva joka otettu toukokuussa 2013, siinä puistoa ei enää näy. Eräs mies joka kulki puiston ohi bussilla töihin sanoi että puisto oli paikoillaan ainakin vuosina 2003-2005 välillä. Ja myöhemmin kun hän meni tutkimaan puistoa 2012/2013 vaihteessa sielä ei enää ollut laitteita ja luonto oli jo vallannut aluetta, joten hän oletti että laitteet oli viety pois ainakin 1-2 vuotta aiemmin. Ainoastaan mäellä oleva iso kyltti jäi muistuttamaan että alueella oli joskus huvipuisto. Nykyään puiston tilalle on asennettu iso kasa aurinkopaneeleja.


alueen kartta


tämä ollut keinukaruselli, penkit puuttuu

pelottava juna

maailmanpyörän vaunu

vaunun sisältä


maailmanpyörä ja pala vuoristorataa

pahasti ruosteessa

vuoristoradan vaunu


tässä on sisäänkäynti puistoon, siihen on laitettu betoniporsaita esteeksi

tässä kuvassa puisto oli vielä paikoillaan (mutta jo hylätty)

kuva otettu 5/2013, puisto kadonnut taustalta. Kyltti on edelleen paikoillaan
Google Earth:sta otettu kuva, laitteiden painaumat näkyy vielä alueella

Puiston koordinaatit ovat:  37.805,140.519167

Loppuun puistossa kuvattu video, Älkää välittäkö videon otsikosta ja sen alussa olevista teksteistä. Puisto on oikeasti purettu paljon aikaisemmin kun vasta 2014. Video kuvattiin luultavammin 2000-luvun alussa ja kuvaaja pimitti sitä usean vuoden ja julkaisi vasta myöhemmin. Yritti siis levittää valheellista tietoa ihmisille. Mutta koska tämä on ainoa videomateriaali mitä puistosta löytyy, niin siksi laitan sen tähän :)










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Wet´n Wild Orlando

Wet´n Wild Orlando 1977-2016 Wet´n Wild Orlando oli Wet´n Wild -konsernin lippulaiva, sitä pidetään Amerikan ensimmäisenä vesipuisto...