maanantai 22. toukokuuta 2017

Disney´s River Country

Disney´s River Country aluekartta

Disney´s River Country oli Disneyn ensimmäinen vesipuisto. Se sijaitsee lähellä Disney´s Fort Wilderness Resort & Campground:ia. River Country avattiin 20.pvä kesäkuuta 1976 ja suljettiin  2.pvä marraskuuta vuonna 2001, vain vähän syyskuun 11.pvän terroritekojen jälkeen. Sulkeutumisen jälkeen puisto on täyttynyt kasvillisuudesta ja on erittäin huonossa kunnossa.

River Country sekä Discovery Island ovat ainoat Disneyn puistot, jotka ovat suljettu pysyvästi. Molemmat puistot jätettiin ränsistymään, vaikka ne oltaisiin voitu purkaa.


White Water Rapids hyvinä aikoina

Historiaa

River Country perustettiin Bay Lake:n rannikolle, lähelle Discovery Islandia. Sen teema oli rustiikkinen erämaa, jota täydennettiin kivillä sekä isoilla itsetehdyillä kivenlohkareilla. Sitä kuvailtiin vanhanaikaseksi uimamontuksi missä oli ripaus Huckleberry Finn:iä. Alkuperäinen työnimi oli "Pop´s Willow Grove".

River Countryssä oli hiekkapohja ja uniikki vesisuodatinsysteemi, joka käytti suodatettua vettä viereisestä Bay Lake:stä, joka padottiin itsetehtyyn laguuniin. Puiston vesi oli korkeammalla kuin järven, tällä vältettiin järven (puhdistamattoman) veden joutumasta puiston altaisiin.
Vaikka puistossa käytettiinkin suodatinta, ei vesi siltikään ollut täysin puhdasta.

Ameeba

Elokuussa vuonna 1980, 11-vuotias poika kuoli vierailtuaan River Countryssä. Sairaalassa selvisi että häneen oli päässyt vedessä nenän kautta ameeba, joka hyökkäsi pojan hermostoon sekä aivoihin. Pojan vanhemmat ottivat yhteyttä River Countryyn ja he lähettivät terveysviranomaiset tutkimaan aluetta. Viranomaiset päätyivät ratkaisuun, ettei River Countrya saanut syyttää pojan kuolemasta, sillä juuri tämä ameeba-laji voi lisääntyä missä tahansa järvessä kuumina vuodenaikoina. Koska muita ameeba-tartuntoja ei River Countrystä tullut ilmi, viranomaiset päättelivät että poika on voinut saada tartunnan mistä tahansa. River Country jatkoi tapahtuman jälkeen normaalisti toimintaansa, jopa 21 vuotta.


Sama paikka, vasen kuva otettu 70-luvulla ja oikea sulkeutumisen jälkeen

Sulkeutuminen

Vuonna 1989 Disney avasi toisen vesipuiston nimeltä Typhoon Lagoon, sielä oli paljon enemmän parkkipaikkoja, enemmän liukumäkiä, uudempia palveluita ja oli muutenkin paljon isompi kuin River Country. Vuonna 1995 Disney avasi kolmannen vesipuiston nimeltä Blizzard Beach, sekin oli isompi kuin River Country. Pienestä koosta huolimatta, River Country pärjäsi isompien puistojen rinnalla.

Kuten joka vuonna, puisto suljettiin marraskuussa 2001, lämpöisen kauden päätyttyä. Se oli tarkoitus avata taas keväällä 2002, mutta näin ei käynytkään. Syyskuun 11.pvän terrori-iskujen jälkeen Yhdysvaltojen talous koki suuren laskun ja myös Disneyn puistot kärsivät kävijöiden vähentymisestä. Monet puistot joutuivat vähentämään aukioloaikojaan, useita ravintoloita suljettiin, hotellit joutuivat vähentämään aikaisia aamuohjelmia sekä Port Orleans-Riverside (lomakylä) joutui sulkemaan ovensa pysyvästi.

Huhtikuussa 2002 ilmoitettiin että "Walt Disneyn ensimäinen vesipuisto River Country on suljettu, eikä välttämättä enää aukea." Artikkeli jatkui "River Country saatetaan avata uudelleen jos sille on tarpeeksi kysyntää".

Sulkeutumiseen vaikutti myös Floridan uusi laki, joka kielti klooraamattoman luonnosta tulevan veden käytön vesipuistojen altaissa. River Country käytti Bay Lake:ssä olevaa järvivettä, mutta toki putsattua sellaista.

Puisto jäi lojumaan tyhjilleen eikä siellä ollut ylläpitoa. Puiston uudelleenavaamisesta ei ollut toivoakaan, koska siihen olisi mennyt suuret määrät rahaa korjata ja putsata koko puisto. Oli huomattavasti säästeliäämpää ylläpitää Blizzard Beach:ia sekä Typhoon Lagoon:ia.
Tammikuun 20.pvä 2005, Walt Disney Company ilmoitti ettei River Country:a avata enää ollenkaan.

Disneyn työntekijät seuraavat kameroiden avulla luvattomia tunkeilijoita, jotka saavat ikuisen porttikiellon Disneyn puistoihin jos jäävät kiinni. Monet youtubettajat ovat jääneet kiinni kuvaessaan itseään videolle samalla kun menevät luvattomasti River Countryyn, kuvaajat haluavat itselleen seuraajia tehdessään tälläisiä videoita. River Country on nykyään aidattu, mutta silti sinne pääsee välillä nuorisoa.
River Country ei ole enää toimintakunnossa ja on päätetty ettei Disney avaa enää kolmatta vesipuistoa (ainakaan Floridaan) kahden aukiolevan vesipuiston lisäksi. Järkevämpää onkin että tilalle rakennetaan kokonaan uudella teemalla oleva puisto, kuin että River Country korjattaisiin käyttökuntoon.

Elokuussa 2016, Disney kertoi että he aikovat tyhjätä sekä täyttää River Country:ssä olevan "Upstream Plunge" nimisen suuren altaan. Muu osa puistosta on vielä ennallaan.


Slippery Slide Falls-liukumäet sekä Upstream Plunge-allas

sama allas vuosia myöhemmin hylättynä, vesi on likaista ja siellä kasvaa heinää


River Country:n vetonauloja: (aluekartta kertoo missä mikäkin oli)
- UpStream Plunge (munuaisten muotoinen suuri allas)
- Slippery Slide Falls (kaksi vesiliukumäkeä, joita laskemalla pääsi UpStream Plunge-altaaseen)
- Kiddie Cove (lasten alue, jossa oli 2 suurta vesiliukumäkeä ja poukama, suunniteltu varhaisteineille)
- Barrel Bridge (pomppiva silta, jonka alla oli tynnyreitä)
- White Water Rapids (100m pitkä vesiliuku jota mentiin kumirenkailla)
- Bay Cove (2000 neliön kokoinen hiekkapohjainen järvi, jossa oli erilaisia keinuja, köysikiipeilyä ja pudotuksia)
- Whoop´n Holler Hollow (2 vesiliukumäkeä 79m ja 49m, jotka laskeutuvat Bay Coveen)
- Bay Bridge
- Indian Springs (pieni allas jossa oli suihkulähde, tämä alue oli suunniteltu alle 8-vuotialle)
- Cypress Point Nature Trail (polku puiden keskellä, meni Bay Laken reunaa pitkin)
- Pony Rides (poniratsastusta)
- Mercury WaterMouse Rental


toinen Whoop´n Holler Hollow liukumäistä (hylättynä)

Bay Cove ja tässä näkyy tynnyrisilta ja muita vetonauloja
hylätty silta

harvinainen kuva puiston alkuajoilta, kuva vuodelta 1976

tuoreempi ilmakuva alueesta, lähes kasvillisuuden peittämä


River Country sisäänkäynti/lipunmyyntipiste

Ohjetaulu Whoop´n Holler Hollow:n käyttäjille

hylätty uimarengas

River Country- pääsylippu edestä ja takaa (aika halpa ollut)

Vesipuisto löytyy koordinaateista: 28° 24′ 40.77″ N81° 33′ 52.85″ W
Lopuksi puistossa kuvattuja videoita:











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Wet´n Wild Orlando

Wet´n Wild Orlando 1977-2016 Wet´n Wild Orlando oli Wet´n Wild -konsernin lippulaiva, sitä pidetään Amerikan ensimmäisenä vesipuisto...