perjantai 1. joulukuuta 2017

Wonderland Amusement Park

Wonderland Amusement Park

Vain 45 minuutin matkan päässä Pekingistä sijaitsee Wonderland Amusement Park. Sen oli tarkoitus olla suurin huvipuisto koko Aasiassa, lähes 50 hehtaarin kokoinen puisto. Sitä aloitettiin rakentamaan vuonna 1996. Kuitenkin vuonna 1998 sen rakentaminen keskeytettiin eikä Wonderland koskaan valmistunut kokonaan. Rakentamisen keskeyttämisestä liikkui huhuja: alue oli kuulemma kirottu ja toiset väittivät että työmiehet löysivät kaivaessaan hautoja. Totuus oli silti ihan toisenlainen; projektissa mukana olleilla henkilöillä loppui rahat yksinkertaisesti kesken. Wonderland jätettiin keskeneräisenä rappeutumaan niille sijoilleen. Se ei koskaan päässyt viihdyttämään asiakkaita.


Linna

Alkuperäinen idea puistolle oli se, että siitä yritettiin tehdä Disneyland-tyylistä puistoa. Puistossa olisi ollut samankaltainen Prinsessa Ruususen sekä Lumikin-linna, kuten muissakin Disneyland-puistoissa on. Muilla teema-alueilla oli yhtäläisyyksiä Disneyn-puistojen kanssa ja omistajat toivoivatkin että rakentajat olisivat kopioineet kaikki rakennukset samanlaisiksi. Omistajat luottivat  siihen ettei Disney pysty protestoimaan heidän tekijänoikeuksien väärinkäyttöä Kiinassa. Wonderlandin omistajat eivät tienneet että samaan aikaan Disney oli ollut puheissa Hong Kongin hallituksen kanssa sopimuksesta siitä, että Kiinaan rakennettaisiin Disneyland. Tämä sopimus allekirjoitettiin vuonna 1999, vain vuosi sen jälkeen kun Wonderlandin rakentaminen jäi kesken. Disney ilmoitti myöhemmin että Shanghai:hin perustetaan Disneyland. Rakentaminen aloitettiin 2011 ja puisto avattiin kesäkuussa 2016.


alueella oli useita erilaisia linnoja/linnakkeita


samaisen rakennuksen sisäpihalta

parkkipaikka tyhjillään
Kun Wonderland oli ollut hylättynä joitakin vuosia, alkoi lähistöllä asuvat maanviljelijät kiinnostumaan puistoa ympäröivästä alueesta. Maaperä jolla puisto sijaitsi oli täydellinen viljelyyn, joten viljelijät ottivat alueen haltuunsa ja alkoivat kasvattaa sielä karjaa sekä kasvattamaan viljaa keskeneräisten vetonaulojen keskellä. Puiston keskipisteenä oleva linna, jonka tornit näkyivät kauas, jätti näkyvän muistutuksen siitä, mitä Wonderland ei koskaan ollut. Muut rakennukset, kuten keskiaikainen kylä täyttyi kasvillisuudesta, kun luonto alkoi vallata omiaan takaisin. Wonderlandia koitettiin vuonna 2008 saada valmistumaan loppuun sekä tälläkertaa avautumaan yleisölle, mutta projekti ei saanut tuulta alleen.

Huhtikuussa 2013 alkoi purkamisprojekti joka päättyi toukokuussa kuukautta myöhemmin. Alueelta purettiin suurin osa rakennuksista, vain keskipisteenä ollut linna jätettiin toistaiseksi paikoilleen. Sielä se edelleen seisoo yksinäisenä ja rikkinäisenä. 

Lisää kuvateksti
Lisää kuvateksti

kevät 2013, purkaminen käynnissä

surullista

ilmakuva alueesta tänä päivänä, linna enää jäljellä (yläreunassa)



Alueen koordinaatit ovat: 40.2368 116.1638

Loppuksi alueella kuvattu video:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Wet´n Wild Orlando

Wet´n Wild Orlando 1977-2016 Wet´n Wild Orlando oli Wet´n Wild -konsernin lippulaiva, sitä pidetään Amerikan ensimmäisenä vesipuisto...