tiistai 1. elokuuta 2017

Sports World Izunagaoka



Sports World 1988-1993 (purettiin 2011)

Sports World on hyvin piiloitettu "helmi" hylättyjen puistojen joukossa, Japanissa. Se sijaitsee Izu:n niemimaalla, vain 2 tunnin junamatkan päässä Tokiosta. Sports World oli valtava lomakohde urheilullisille ihmisille. Puiston päävetonaulat olivat useat altaat vesiliukumäkineen, 2 isoa aalto-allasta, kylpylä, baareja, kuntosali sekä hotelli. Sports World avattiin heinäkuussa vuonna 1988. Se oltiin suunniteltu siten, että sielä oli kaikkea mitä lomailevat perheet saattaisivat tarvita.

Puisto oli toiminnassa ainoastaan muutamia vuosia, se suljettiin jo vuonna 1993 konkurssin vuoksi. Heille kertyi jopa 10 miljardia yeniä velkaa (suurin piirtein 80 miljoonaa euroa). Se ei koskaan tullut niin suosituksi, kuin sen omistajat siitä toivoivat. Puisto seisoi hylättynä yli 10 vuoden ajan. Sports World purettiin vasta 2011, puistosta jäi jäljelle suuri aukea alue ja parkkipaikka. Hotellit, altaat ja kaikki rakennukset purettiin pois.
Ilmakuva tänäpäivänä, parkkialue on harmaa alue vasemmassa alanurkassa. Ennen niin hohdokas alue on enää kaukainen muisto.
Sports World:iä oli vaikea löytää hylätyksi tultuaan, kaikki kyltit oli poistettu ja massiivinen puisto oli hienosti piilossa kasvillisuuden takana. 2000-luvun alussa puisto oli suosittu japanilaisten "urban explorer":ien keskuudessa. Alueelta löytyikin useita graffitteja sekä paikkoja oltiin vandalisoitu. Puistosta löytyy todella vähän informatiota, sillä se oli toiminnassa niin vähän aikaa. Onneksi sieltä löytyy kuvia, ne puhukoot puolestaan.

vanha kuva toimintavuosilta, wave-pool (aalto-allas)

Wave-Pool useita vuosia myöhemmin, vesi on vihreää ja limaista

puistosta löytyi useita vesiliukumäkiä



2 jyrkkää mäkeä alas

kasvillisuus tukkinut liukumäet

tästäkin on joskus moni laskenut
putket ovat kasvillisuuden valtaamat


ravintola, hylätty jätskiallas

Puisto oli suosittu skeittailijoiden kesken sillon kun altaissa ei ollut vettä

Puistossa ollut hotelli

rapistunut pääsisäänkäynti

kuntosali

täällä ei taideta enää kokoustaa

kuva napattu Googlen streetview:stä, ei uskoisi että aidan takana oli joskus massiivinen vesipuisto
myös street view:stä napattu kuva, tästä käynti parkkipaikalle

Puisto löytyy koordinaateista: 35° 02′ 33 N138° 54′ 49 E


Youtubesta löytyi todella huonosti videoita SportsWorldiin liittyen, mutta tässä pari:


                                         




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Wet´n Wild Orlando

Wet´n Wild Orlando 1977-2016 Wet´n Wild Orlando oli Wet´n Wild -konsernin lippulaiva, sitä pidetään Amerikan ensimmäisenä vesipuisto...