keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Wildwater Kingdom

Wildwater Kingdom 2005-2016
Wildwater Kingdom on hylätty n. 7 hehtaarin kokoinen vesipuisto, joka sijaitsee Aurora:n ja Bainbridge Township:n kaupungissa, Ohiossa Yhdysvalloissa. Se avattiin vuonna 2005 ja sen omisti Cedar Fair. Wildwater Kingdom sijaitsi järven rannalla ja järven toisella puolella oli huvipuisto nimeltä Geauga Lake, järven yli meni kelluva silta, joka yhdisti nämä kaksi puistoa toisiinsa. Samalla lipulla pääsi molempiin puistoihin. Vesipuisto oli osa Geauga Lake and Wildwater Kingdom resortia. Cedar Fair sulki samassa yhteydessä olleen Geauga Lake-huvipuiston vuonna 2007, mutta he päättivät jättää vesipuisto-alueen vielä toimintaan. Koko huvipuisto/vesipuisto konseptin nimi oli alunperin Geauga Lake Wildwater Kingdom, mutta nimi lyhennettiin Wildwater Kingdom:ksi vuonna 2011.
Vesipuisto oli avoinna aina toukokuun lopusta Labor Day:hin asti (syyskuun ensimmäinen maanantai). Puistossa oli 15 vesiliukumäkeä, mukaan lukien Thunder Falls, joka oli siihen aikaan pisin vesiliukumäki-kompleksi koko Ohiossa. Cedar Fair ilmoitti elokuussa vuonna 2016, että se kausi jäisi vesipuiston viimeiseksi. Wildwater Kingdom suljettiin pysyvästi 5. syyskuuta samana vuonna.


Historiaa:
Wildwater Kingdom sijaitsi entisellä SeaWorld Ohio:n tontilla. Tammikuussa 2001 SeaWorld Parks & Entertainment myi SeaWorld Ohio:n Six Flags-konsernille, joka yhdisti SeaWorld Ohio:n sekä Six Flags Ohio:n yhdeksi isoksi 300 hehtaarin  huvipuisto/vesipuisto-komboksi ja uudeksi nimeksi tuli Six Flags World Of Adventure. Maaliskuussa 2004 Six Flags-konserni myi Six Flags World Of Adventure-puiston kokonaan Cedar Fair Entertainment Company:lle.


Geauga Lake-puiston aluekartta vuodelta 2004, Wildwater kingdom avattiin seuraavana vuonna

Wildwater Kingdom:
Six Flags World Of Adventure-puistoa aloitettiin puhdistamaan Six Flags teemasta pois loppuvuodesta 2004 ja Cedar Fair muokkasi puistosta omanlaisen. Samaan aikaan Geauga Lake aloitti rakentamaan uutta vesipuistoa. Marraskuun 11.päivä vuonna 2004 Geuaga Lake ilmoitti että uusi vesipuisto nimeltä Wildwater Kingdom tulee aukemaan keväällä 2005. Rakentaminen tehtiin kahdessa osassa, ensimäinen osuus maksoi 16 miljoonaa dollaria ja toinen osuus maksoi 8 miljoonaa dollaria. Ensimäinen osuus koostui ProSlide Tornado:sta, aktiviteetti altaasta, villijoesta sekä lastenalueesta, jossa oli monikerroksinen rakennelma. Hurricane Mountain, Ohion pisin vesiliukumäki-kompleksi siirrettiin toisesta puistosta Wildwater Kingdomiin ja se sai uuden nimen: Thunder Falls.
Toisen osuuden rakentaminen oli suunniteltu aloitettavan 2005 sesongin jälkeen ollakseen valmiina 2006 vuoden sesonkiin. Kuitenkaan kaikkea ei rakennettu, mitä he olivat alunperin suunnitelleet. Alkuperäinen suunnitelma sisälsi 3500 neliön kokoisen aaltoaltaan, aikuisten altaan jonka reunalla olisi ollut useita vesipyörre-ammeita, allasbaari sekä 2 muuta vesiliukumäki-tornia, mutta ainoastaan aaltoallas toteutui. Puiston koko olisi ollut 8,1 hehtaaria jos nämä kaikki uudet vetonaulat olisi lisätty ja se olisi ollut yksi Yhdysvaltojen suurimpia vesipuistoja, mutta puisto säilyi (vain) 7 hehtaarin kokoisena.

Ennen Wildwater Kingdomia, Geauga Lake:lla oli oma vesipuistoalue, joka oli toiminnassa jopa 20 vuotta. Six Flags-aikakauden aikana vesipuisto tunnettiin nimellä Hurricane Harbor. Cedar Fair nimesi sen Hurricane Hannah:ksi, sen jälkeen kun he ostivat puiston vuonna 2004. Hurricane Hannah sulki ovensa kauden 2005 päätteeksi. Se lojui tyhjillään ja aidattuna seasongit 2006-2007, kun Geauga Lake oli vielä auki.
Syyskuun 21.pvä vuonna 2007 Cedar Fair ilmoitti että huvipuistoalue Geauga Lake ei enää avaudu seuraavalle kaudelle. Pelkästään vesipuisto Geauga Lake Wildwater Kingdom aukesi yksinään kaudelle 2008. Heinäkuun 11.pvä vuonna 2011 Cedar Fair tiputti "Geauga Lake" vesipuiston nimestä pois ja sitä kutsuttiin pelkästään nimellä Wildwater Kingdom. Geauga Lake-huvipuiston tontti laitettiin myyntiin ja Cedar Fair ilmoitti ettei Wildwater Kingdom ole myytävänä.

Vetonauloja:


Thunder Falls-liukumäkikompleksi ilmasta kuvattuna

Maanpinnalta katsottuna
ProSlide Tornado
Splash Landing-lastenalue
Riptide Run
Coral Cove

Tidal Wave-aaltoallas
Aluekartta vuodelta 2006 kun vesipuisto ja huvipuisto olivat yhtäaikaa auki


Wildwater Kingdom-aluekartta vuodelta 2016, huvipuistoa ei enää tuolloin ollut

Puiston loppu:
Cedar Fair ilmoitti 19. elokuuta 2016 ettei Wildwater Kingdom tule enää avautumaan seuraavalle kaudelle. Heidän tiedoitteessa sanottiin näin: "Cedar Fair on ollut Bainbridge:n kunnan sekä Auroran kaupungin kanssa yhteistyössä ja aiomme saneerata koko tontin sellaiseksi, josta on hyötyä koko ympäröivälle yhteisölle. Tutkittuamme pitkältä tähtäimeltä suunnitelmia Cedar Fair on päättänyt, että nyt on oikea aika aloittaa muutos ja aiomme jatkaa yhteistyötä luodaksemme positiivisia tulevaisuuden suunnitelmia tontilla." Wildwater Kingdom oli viimeistä päivää avoinna 5.syyskuuta 2016. Puisto purettiin kokonaan marraskuussa 2017.


ilmakuva alueesta kun oli jo hylätty muttei vielä purettu

Puiston sisäänkäynti (hylättynä ollessaan)

Käynti parkkipaikalle on estetty


Ilmakuva koko alueesta vuodelta 2017, vesipuisto on järven "yläpuolella" ja entinen jo purettu huvipusto oli järven alareunassa
Puisto löytyy koordinaateista: 41.34839-81.36919

Loppuun puistossa kuvattuja videoita, ensimmäinen on puiston viimeisenä aukiolopäivänä kuvattu








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Wet´n Wild Orlando

Wet´n Wild Orlando 1977-2016 Wet´n Wild Orlando oli Wet´n Wild -konsernin lippulaiva, sitä pidetään Amerikan ensimmäisenä vesipuisto...