torstai 9. helmikuuta 2017

Loudoun Castle Theme Park

Loudoun Castle Theme Park sijaitsee tämän linnan takana
Loudoun Castle oli huvipuisto, joka perustettiin Ayrshireen Skotlantiin vanhan linnan raunioille 1995 vuonna. Puiston avasi matkusteleva showmies Raymond Codona. Codona myi puiston 7 vuotta myöhemmin Hank Bembomille. Bembom sijoitti puistoon esimmäisenä vuotenaan 5 miljoonaa puntaa ja seuraavana vuotena 2 miljoonaa puntaa lisää. Bembom toi joka vuosi lisää laitteita ja muita vetonauloja puistoon.

Monet puiston laitteista olivat olleet aikasemmin Dreamland Margetessa, kun se oli vielä Bembomin veljesten omistuksessa.

Huvipuiston aluekartta, linna näkyy kartan vasemmassa reunassa

Heinäkuun 15.pvä vuonna 2007 puistossa tapahtui onnettomuus. Vuoristoradan vaunu oli jäänyt jumiin ja laiteohjaajana ollut 18-vuotias Mark Blackwood yritti työntää sitä liikkeelle. Markin ote lipesi ja hän putosi vuoristoradalta 24 metrin korkeudelta maahan. Hänet vietiin kiireesti sairaalaan, mutta menehtyi seuraavana päivänä vammoihinsa. Kyseessä oli onnettomuus eikä puiston omistaja koskaan saanut tuomiota tapahtuneesta.

Ongelmat eivät kuitenkaan päättyneet tähän. Loudoun Castle suljettiin vuonna 2010, kun vuodesta 2002 puiston omistanut Henk Bembom ilmoitti, ettei puiston pitäminen ollut enää kannattavaa. Bembomin mukaan ilmaisten turistikohteiden kasvu ja huonot säät koituivat huvipuiston kohtaloksi.

Vuonna 2014 annettiin lausunto, jossa kerrottiin että entisen huvipuiston tilalle aiotaan tehdä loma ja vapaa-aikakompleksi. Sen olisi tarkoitus olla valmis vuonna 2018.

Huvipuistossa oli jopa 5 vuoristorataa, tämä yksi niistä



Tukkijoki vailla käyttäjiä

Tukit jääneet lojumaan riviin

Mustekala-tyylinen laite


Yksi vuoristoradoista ja sen vieressä "maapallo" ketjukaruselli

Tässä karusellia lähempää, keinut roikkuu vielä kehässä

Myöhemmin osa vuoristoradoista purettiin osiin


Google Earth:n kautta otettu ilmakuva alueesta, suurin osa laitteista purettu pois (ilmakuva vuodelta 2016)


kuva ajalta kun puisto oli vielä toiminnassa

Karuselli oli aikoinaan suosittu laite



Tästä osoitteesta löytyy englanniksi blogikirjoitus puistosta kun se oli vielä toiminnassa: http://www.themeparkreview.com/forum/viewtopic.php?p=878654

Ja lopuksi vielä video:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Wet´n Wild Orlando

Wet´n Wild Orlando 1977-2016 Wet´n Wild Orlando oli Wet´n Wild -konsernin lippulaiva, sitä pidetään Amerikan ensimmäisenä vesipuisto...