maanantai 6. helmikuuta 2017

Ducor Hotel

Hotelli edusti sen ajan futuristista suunnittelua

Ducor Hotel oli aikoinaan merkittävä hotelli Liberiassa, eikä pelkästään siellä vaan koko Afrikassa. Hotelli rakennettiin vuonna 1960 Monrovian (Liberian pääkaupunki) korkeimmalle paikalle. Viiden tähden hotellissa oli 106 huonetta ja se oli 8 kerrosta korkea.

Ducor Hotel, ulkoapäin&allasalue

Ducor Hotel oli ensimmäinen kansainvälinen hotelli Liberiassa. Se oli toistuvasti poliitikkojen, diplomaattien sekä liikealan henkilöiden käytössä. Hotellissa pidettiin tärkeitä tapaamisia Afrikan johtajien kesken ja koska hotellissa oli paljon erilaisia palveluita, oli se myös suosittu turistien keskuudessa.

allas toisesta suunnasta
Ducor Hotel suljettiin vuonna 1989 juuri ennen Liberian ensimmäistä sisällissotaa. Hotellia hajoitettiin ja tavaroita varasteltiin sodan aikana ja myöhemmin kotinsa menettäneitä ihmisiä päätyi "asumaan" hotellin tyhjiin huoneisiin. Vuonna 2007 hallitus hääti slummit pois hotellista ja vuotta myöhemmin Liberian hallitus vuokrasi hotellin omiin nimiinsä, suunnitelmissa korjata ja avata hotelli uudestaan. Nämä suunnitelmat kuitenkin peruuntuivat ja hotelli on edelleen hylättynä tänäkin päivänä.

paikalliset tutkimassa hotellia
sisätilat ovat nykyään autioita ja kolkkoja
Hotellin keskellä on hieno aukio, jossa oli ennen lasitetut ikkunat

Lopuksi hotellissa kuvattu video:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Wet´n Wild Orlando

Wet´n Wild Orlando 1977-2016 Wet´n Wild Orlando oli Wet´n Wild -konsernin lippulaiva, sitä pidetään Amerikan ensimmäisenä vesipuisto...