torstai 30. marraskuuta 2017

Sitges Aquatic Paradise

Sitges Aquatic Paradise (1990-1991)


Sitges Aquatic Paradise sijaitsee Sitges-nimisellä paikkakunnalla, lähellä Barcelonaa Espanjassa.  1990-luvulla massivinen puisto avattiin ilahduttamaan perheitä ja lapsia, jotka innoissaan kisailivat keskenään vesiliukumäissä "kuka on ekana alhaalla"-leikkejä. Hauskuus jatkui vain parin sesongin ajan, sillä vakava onnettomuus ja suuret velat koituivat puiston kohtaloksi.
Onnettomuudessa nuori tyttö kuoli kun hän joutui aaltokoneen imuun ja hukkui.

vuonna -91

samat putket vuosia myöhemmin
Kun altaat kuivuivat ja liukumäet vaipuivat huonoon kuntoon, puistossa alkoi uusi aikakausi. Kun puisto oli rapistunut ja useita sisäänkäyntejä oltiin jätetty avoimeksi, alkoi ihmiset kiinnostua puistosta uudelleen. Skeittajaat huomasivat puiston potentiaalin ja alkoivat viihtyä rullalautojensa kanssa alueella. Liukumäet ja korkeat altaanreunat olivat täydellisiä skeittaukseen. Eräs paikallinen bändi käytti autioitunutta vesipuistoa heidän harjoituspaikkana. Alue oli täydellinen myös muotikuvauksiin, sillä karkea tausta loi särmää kuviin.

tämäkin vuodelta -91

vuosia myöhemmin samat mäet

Yhtä nopeasti kun puistosta tuli suosittu, yhtä nopeasti se myös päättyi. Sisäänkäynnit suljettiin ja merkittiin suurin poliisien kielto-kyltein "luvaton oleskelu kielletty".  Kieltokyltit rauhoittivat puistossa kävijöiden määrää. Myöhemmin poliisit sulkivat alueen kokonaan.

Nykyään alueella harrastetaan airsoft:ia.

vanhoina hyvinä aikoina

aaltoallas nykyään, tuola vasemmassa päädyssä tyttö joutui koneen imuun ja hukkui

liukumäkien putket ovat nykyään huonossa kunnossa

alueella oli paljon palmuja 


puistossa oltiin panostettu useisiin vesiliukumäkiin

Alueen koordinaatit ovat: 41.2435 1.8197


Loppuun puistossa kuvattu video:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Wet´n Wild Orlando

Wet´n Wild Orlando 1977-2016 Wet´n Wild Orlando oli Wet´n Wild -konsernin lippulaiva, sitä pidetään Amerikan ensimmäisenä vesipuisto...