tiistai 6. syyskuuta 2016

Spreepark

Vuonna 1969 Itä-Berliiniin avattiin dinosaurus-huvipuisto nimeltä Kulturpark Plänterwald. Berliinin muurin kaatuessa vuonna 1989 huvipuiston osti Witten perhe, joka muutti puiston nimen Spreeparkiksi.
Huvipuistossa kävi tuolloin jopa 1,5 miljoonaa kävijää vuosittain.
Puiston omistaja Norbert Witte uudisti puistoa monesti, lisäten sinne Englantilais-tyylisen kylän sekä useita vesialueita. Berliiniläisten ja poliisien tietämättä Norbert oli sekaantunut kokaiinin salakuljetukseen. Witte salakuljetti kokaiinia huvipuistolaitteiden lähetysten mukana Perun ja Saksan välillä.

Puiston kartta

Norbert Witten rikollisten puuhien sekä puiston kävijämäärien laskun vuoksi puisto jouduttiin sulkemaan marraskuussa 2001. Robert Witte muutti perheineen Peruun ja vei Spreeparkista 6 laitetta mukanaan, joiden avulla avasi uuden huvipuiston Perun pääkaupunkiin Limaan. Loput laitteet jäivät niille sijoilleen Spreeparkkiin. 
Puisto on ollut tyhjillään jo 14 vuotta. Sieltä löytyy edelleen täysikokoinen dinosaurus, kaatunut Tyrannosaurus, kuten myös vanha vuoristorata, joka näyttää menevän suoraan vesikauhuisen eläimen suuhun. 

Huvipuistoa on yritetty myydä, mutta sille ei ole löytynyt sellaista ostajaa, joka saisi sen jälleen eloon. Huvipuistolla on rasitteena sopimus, jonka mukaan alue on pidettävä huvipuistona vuoteen 2061 saakka. Vuodesta 2011 alueelle tehtiin opastettuja kierroksia, mutta sekin loppu lyhyeen, sillä Berliinin kaupunki osti Spreeparkin vuonna 2014 ja sen jälkeen opastetut kierrokset lopetettiin. Ilmeisesti nuoriso ei ollut tästä mielissään, sillä puistoa yritettiin polttaa elokuussa 2014. Palo kerkesi tuhoamaan osan laitteista ennenkuin se saatiin taltutettua.

Puistossa on kuvattu elokuvaa nimeltä "Hanna".

Tukkijoki


"tukit" lojuu vieläkin siellä minne ne jäivät vuonna 2001

Aikoinaan menestynyt kioski on rapistunut ajan saatossa


Vuoristoradan vaunut


Puistossa oli pelottavia tunneleita


Kuten tässäkin


Ränsistynyt raketti-laite
Joutsenen selässä kasvaa nykyään kaislaa

Laiva hylättynä lampeen


On siellä niitä dinosauruksiakin

Lopuksi puistossa kuvattu video:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Wet´n Wild Orlando

Wet´n Wild Orlando 1977-2016 Wet´n Wild Orlando oli Wet´n Wild -konsernin lippulaiva, sitä pidetään Amerikan ensimmäisenä vesipuisto...